KEUZES..... ken jezelf, wees jezelf!!

KEUZES..... ken jezelf, wees jezelf!!

Leer hoe je makkelijk(er) keuzes maakt, en meer tijd & energie hebt om te doen wat je graag wilt!


Van Hemel naar.... Alphen

KeuzesPosted by Cynthia Siegers Mon, July 04, 2011 00:48
Tja, sommige weten dat ik getrouwd ben,sommige weten dat dat met Rob is, sommige weten dat ik al sinds ik Rob heb leren kennen, er 1 drempel is....

Rob had een leven in Alphen aan den Rijn opgebouwd, voor 'mijn tijd' en heeft daar nog steeds twee lieve kinderen, en vrienden. Dat is de drempel niet.

De drempel is dat ik sinds ik hier, in de omgeving Vogelenzang, ben komen te wonen, (lees; bos, strand en natuur) ik weet dat er een hemel bestaat binnen Nederland. De drempel is, dat ik daar niet meer weg wil (wilde moet ik zeggen). En Rob hier inmiddels ook al 2 1/2 jaar in 'de hemel' woont.


Maar voor hem is het geen hemel, zonder dat zijn kinderen hier uit zichzelf naar toe kunnen komen. Als je 7 bent (Jeroen), is 32 kilometer fietsen toch best ver. Als je 17 bent (Rick) wil je eigenlijk vooral thuis zijn om te chillen met vrienden, of door de voordeur binnen komen, je vuile sportspullen neer gooien, een snack pakken en door de achterdeur weer naar buiten om vooral niet thuis te zijn met (kado)ouders die het denken beter te weten of een heel weekend uit je omgeving zijn waar je het liefste bent. Al maakt een hond een hoop goed. smiley

Ik hou van mensen, ik hou van dieren en ik hou van natuur, lekker buiten zijn. Ik heb een hond, een kat, rij 2 prachtige Friese paarden twee keer per week, geniet van de duinen op een paar honderd meter afstand, ben zo op het strand en heb mijn praktijk in de tuin. . . alles in een straal van 5 kilometer om mij heen....

En ja, ik hou ook, heel veel, van mijn man en zijn kinderen, waarbij de laatstgenoemde, hier om het weekend en helft van de vakanties zijn. Spontaan binnen komen vallen (en weer eruit) zit er dus niet in.

Dit vraagstuk speelt al een tijdje... en hoe krijg je hier nu een goede vorm in? Keuzes maken. Alphen aan Zee lijkt voor alsnog een onbegonnen zaak... al worden daar ook andere dingen over voorspeld, maar dan is het Alphen ONDER zee geloof ik, zoals bijna heel Nederland. Maar goed dat is een hele andere discussie.

En soms gebeurd er iets, wat alles in een versnelling brengt. In ons geval; de oma van mijn kado-kinderen wil dichterbij ons wonen, tussen Alphen en Vogelenzang in, oppert ze zelf.

Tja, zou het niet mooi zijn om dan samen een huis te huren in Alphen, 1 huis hier in de natuur, en 1 huis daar, in Alphen dus.

Oma heeft een koophuis in Vaals, dus zo snel zal dat niet gaan, dachten wij. Maar dat blijkt heel snel verhuurd, binnen 6 weken eruit. 51 jaar in het huis gewoond, haar hele leven al woonachtig in Vaals. En nog geen ander huis per direct. Dus op zoek.

Tijdens de zoektocht blijkt dat de moeder van mijn kado-kinderen liever uit haar huidige koophuis gaat, wat al geruime tijd te koop staat (voorheen van Rob en haar samen), en liever huurt. Zij wil vooral opnieuw beginnen, een huis zonder verleden. Wat doe je dan? Ons maakt het niet uit welk huis, met of zonder verleden. Dus zij huren, wij het (te) koophuis. Vraagstuk en oplossing niet verandert, dus 2 huizen. Maar tussen bedenken en daadwerkelijk doen geeft soms hele andere gevoelens.

Een huurhuis in "mijn hemel', nog een koophuis in Alphen, voelt niet echt hemels voor mij blijkt, met twee banen, 1 baan steady in de achtertuin, 1 baan reizend over de hele wereld, een man, 2 kinderen, een studie, een hond, kat, 2 verzorgpaarden en een huishouden, twee huishoudens dus.

"Ga naar huis" zeg ik tegen mijn klm-collega's, als ik terug wil naar het hotel, waar dan ook ter wereld. Maar thuis, echt thuis, is gewoon hier... met manlief, kids en de beestjes temidden van natuur.

En wat is dan thuis, met 2 huizen? Waar ga ik met mijn koffer naar toe, als ik 's ochtends vroeg geland ben op Schiphol, thuis... maar welk huis?

Dus ik heb een keus gemaakt, van de week, toen ik in mijn 'te worden 2e thuis' was. Daar even rondlopend, afvragend; kan ik hier wennen, kan ik hier wonen, kan ik hier THUIS ZIJN?

En ja dat kan ik, dat kan ik overal. Natuurlijk ben ik thuis waar ik zelf ben, thuis is in mij. Maar kan ik mijn externe hemel laten gaan? Bomen, groen, prachtig uitzicht, super leuke buren, paarden, herten in de tuin, vrienden om de hoek. En inruilen voor een nieuwbouw woning, die ik nooit zelf uitgekozen zou hebben, temidden van een luxe woonwijk, in het groene?? hart van Nederland. Weer opnieuw beginnen.

Leuke mensen leer ik zo kennen, maar leuke mensen die ik al ken, zal ik minder zien als ik DAAR woon. Ik weet dat uit ervaring, afstand maakt uit. Net als Rob dat weet, sinds zijn kinderen niet meer altijd met hem in 1 huis wonen, en hij 32 kilometer verderop woont.

En ja het strand, rijden met de paarden, mijn praktijk, wandelen met de hond hoe & waar ga ik dat doen? Toch 2 huizen om hele leven in stand te houden en ook nog nieuw leven op te bouwen... pffff voor mij niet ideaal. Dus nog een keus, als wij voor 1 huis en thuis gaan, dan ga ik opnieuw beginnen en daar de tijd voor nemen om daar een hemel te creëren, ook buiten mij. En samen met Oma, en kids Alphen te beleven... thuis te zijn.

Ik neem een sabbatical minimaal een 1/2 jaar misschien wel een heel jaar; 1 huis & 1 baan, wonen in Alphen aan de Rijn en vliegend de wereld over. Ook eindelijk eens die stapel van studiemateriaal doornemen, in plaats van groter laten worden. En verder het groene hart ontdekken... waar te wandelen met de hond in Alphen en omgeving. En anders gewoon de tijd te hebben om door te rijden naar het strand en weer terug... naar huis. Natuurlijk lekker in deze omgeving paarden blijven rijden. En verder genieten met manlief en kids als we thuis zijn, de kat en waarschijnlijk binnenkort zelfs TWEE honden.

Gaan morgen praten bij de fokker voor een nieuwe pup. Rick blij, twee honden in ZIJN chill-omgeving.Soms denk je dat de hemel voorbij gaat, en er alleen donkere wolken zijn. Dan komt er weer een vernieuwde, andere hemel voor in de plaats. Achter de wolken schijnt de zon, dat is altijd zo! Het voelt goed. Keuzes, dromen, durven, doen!

ik ga het zien, ik ga het doen... ik ga het ontdekken. Wanneer precies? Dat is nog even afwachten tot de moeder van de kids een passend huurhuis heeft.

Wordt vervolgd smiley

Liefs, Cyn


PS natuurlijk gaan alle coach-trajecten die nu lopen gewoon door, maar start geen nieuwe voor komende (half) jaar

  • Comments(1)//blog.innerflower.nl/#post3

Kiesha 2012

KeuzesPosted by Cynthia Siegers Thu, December 09, 2010 01:45


Graag wil ik deze nog delen met jullie...


love, cyn
  • Comments(0)//blog.innerflower.nl/#post2

Van hoofd naar hart....

KeuzesPosted by Cynthia Siegers Thu, December 09, 2010 00:28
Hallo lieve mensen,


Dromen, durven, doen... qua bloggen is dat niet veel verder gekomen dan die ene keer. gelukkig is mijn leven verder gegaan smiley.

Vandaag keek ik naar een video, van Kiesha "little grandmother'. Tot vandaag had ik nooit van haar gehoord. Maar na het zien van deze video, was ik zo geraakt. Dit is zo waar, en met zoveel liefde en simpelheid doorgegeven door Kiesha, hartverwarmend & ontroerend. Klik op deze link. Duurt 25 minuten maar zeer de moeite waard dus!

http://vimeo.com/16812713

(ik ben dan weer niet zo onderlegd, dat ik het filmpje gelijk toe kan voegen.... al doende leert men, volgende keer?? smiley )

Na deze inspirerende video, ging ik op zoek naar meer Keisha, dit veel kortere filmpje, raakte me zelfs nog meer. Dus leef je in de moderne wereld, en heb je geen tijd om 25 minuten te besteden (ik had eerlijk gezegd ook bijna niet gekeken, mijn vinger ging al naar "verwijderen", de afzender en mijn intuitie zorgde dat ik het niet deed). Dank je Conny!

Kijk deze dus ook, of deze ZEKER:En kijk eens hoe snel ik leer! Het is gelukt.

Bloggen is delen, delen met meer, delen met de wereld, dus graag deel ik dit met jullie. En ik hoop dat jullie dit weer delen met anderen. Op naar een mooiere wereld, leven vanuit je hart. The great I AM, of leven vanuit je ware zelf. Werkelijk herinneren wie je bent. Leven vanuit jezelf, werkelijk bijdragen en doen wat je bij te dragen hebt...ten volle in de wereld staan, ten volle liefde zijn.

Hoe makkelijk en moeilijk is dat tegelijkertijd. Soms gaat het als vanzelf... en soms lijk ik niet uit dat hoofd van mij te kunnen komen. Of maar weinig liefde te vertonen, als ik me weer eens irriteer dat mijn vriend voor de zoveelste keer mijn oplader van mijn mobiel heeft meegenomen voor een paar dagen op reis. (allebei werkend voor KLM, is dat heus niet altijd met de mantel der liefde te bedekken).

Stapje voor stapje, elke dag 1, doe je mee?

Een oude spreuk van Seneca, levend 65 na Christus (stond de mens toen nog dichter bij wijsheid?) ving ooit mijn aandacht:


Niet hoe lang je leeft is belangrijk, maar hoe goed je leeft!


Mijn hond Cenna, heeft haar naam te danken aan deze spreuk, waar 3 jaar geleden mijn blik op viel. Ik zag deze spreuk in een glas-en-lood-raam, in een oud kasteel of klooster (inmiddels in gebruik als hotel). Al snap ik dat het voor een lezer van mijn blog moeilijk te herleiden zal zijn hoe Seneca, Cenna werd. Dat is weer een heel ander verhaal, wat ik je zal besparen. Elke dag geniet ik van haar, van Cenna, haar liefde, haar zijn. Vandaag door Keisha kwam de spreuk weer in mijn herinnering. En vooral hoe belangrijk LIEFDE is, LIEF IS.... I am that I am. Zijn we dat niet allemaal?!

Love, Cyn

En mocht het weer een jaar duren voordat ik blog, wens ik jullie nu alvast hele fijne dagen met elkaar en vooral een heel liefdevol & gezond 2011!!


LET YOUR INNERFLOWER OUT!!
  • Comments(1)//blog.innerflower.nl/#post1

Duidelijk zijn... kiezen

KeuzesPosted by Cynthia Siegers Thu, January 14, 2010 19:19

Lieve mensen,

Voor alles een eerste keer. Zo ook voor bloggen. Enige tijd geleden, had ik al de keus gemaakt om een blog te maken. Niet alleen mijn drukke praktijk en het schrijven van mijn afstudeer-scriptie, zorgde ervoor dat ik aan het posten nog niet begonnen was. Schrijven is een vak apart. Vroeger schreef ik veel in mijn dagboek, maar daarvan was ik, als het goed is, de enige schrijver & lezer smiley. Dromen, durven.. doen. Dus hier ben ik dan.


Van het weekend had ik een mooie ervaring, als handanalist, ik was uitgenodigd om handen te lezen op een goed georganiseerd bedrijfsfeest, ik was ingehuurd door Marian van Noort : www.theatervandewaarheid.nl  . 

Handen lezen is voor mij een serieuze aangelegenheid, graag in de schijnwerpers, deze wetenschap , maar niet in het "oude daglicht" van toekomstvoorspellers etc. Dus toen Marian mij een tijdje geleden benaderde, was ik duidelijk geweest, alleen als mezelf, en anders niet. Ze zei nog; "het maakt niet uit hoe je de boodschap brengt, als je hem maar brengt". 

Voor mij maakt het wel uit, geen tenten, heksenjurken of glazenbollen. Marian had mijn boodschap goed begrepen.... en zo belandde ik dus, in mijn eigen feestelijke outfit, op dat schitterende feest, met als thema "it's written in the stars", met oh zoveel schitterende mensen... Boeiend om te ervaren dat je in 5-10 minuten de essentie van iemands leven kan terug geven, inclusief kwaliteiten en blokkades (de 1 meer dan de ander). 

Zo anders dan in mijn praktijk, waar ik 1 tot 1 1/2 uur de tijd neem, of van de transpersoonlijke therapiesessies nog niet te spreken. Geen band, niet honderden mensen, maar 1 of 2, geen tarotlezer, koffiedikkijker of aura-fotografen op een paar meter afstand. Een mooi spektakel van kleurrijke mensen (en het was bovendien een ICT-bedrijf smiley). 

Voor mij was het een boeiende, groeiende & feestelijke avond. Voor het eerst zo'n evenement, absoluut voor herhaling vatbaar. Wie weet is bloggen dat ook. Geniet, waar dan ook ter wereld, en maak heldere keuzes vanuit je hart & visie.

Hoe je dat moet doen... lees daar in mijn volgende blogs meer over. Of bel: -06-24114080 en geef jezelf of een ander een handlees- of transpersoonlijk-consult kado.

Liefs, Cyn


People, let life flow... let your innerflower out!!PS en helemaal leuk toen ik vanmorgen ook nog eens deze reactie van Marian kreeg, al geloof ik dat de intentie van je keus en inzet belangrijker is dan het resultaat, is het toch leuk het volgende te lezen smiley:


Ladies,

We hebben VET gescoord, afgelopen zaterdag.

Bijgaand wat quotes uit het klanttevredenheids-onderzoekje:

-  Zeer flexibel in plaatsing, goed eigen initiatief genomen (o.a. toen bleek dat koffiedik 1 op 1 toch niet zo leuk was….).

-  Contact vanuit jullie allen richting de gasten was open en zeer professioneel.

-  Aantrekkingskracht was zelfs hoger dan tevoren door ons ingeschat. Hier en daar wordt gedacht dat het Theater van de Waarheid een te grote rol tijdens de avond  heeft gespeeld..smiley De reacties die wij terug hebben gekregen zijn louter positief.

Al met al een zeer geslaagde avond waarvoor ik jou en je team zeer erkentelijk ben!


Nou, die veren steken we in onze bevallige achtersten, toch?

Ben jullie DANKBAAR!!!


Tot een volgende geweldige avond,


Met waarlijke groet,

Theater van de Waarheid  • Comments(0)//blog.innerflower.nl/#post0